Eu não falo Portugués.

Som sagt, fördelen med att åka ensam och bo på hostel, är att träffa andra backpackers.I början tyckte jag det var lite jobbigt. Dela sovrum med massa folk jag aldrig sett tidigare eller pratat med. Men efter några dagar så är jag redan van, och tycker det är mer konstigt och ensamt när rummet är tomt. Haha!

Redan min första dag träffade jag två nya vänner. Saleh från Tyskland och Camilla från Frankrike. De var också ensama resänerer, och i ett land där alla pratar Portugisiska/Spanska och ca 90% inte kan prata engelska så blev vi fort en grupp.

Så mitt första hinder här i Brasilien är språket. Det är omöjligt att komunicera med befolkningen om du enbart kan prata engelska. Men på något sätt lyckas jag ändå via kroppspråk, och en hel del tålamod få fram det jag ville, och få de svar jag sökte. Fast det är fruktansvärt frustrerande och ibland kändes det mer än hopplöst. Jag kan ändå inte låta bli att le lite åt det. Det är ju det här allt handlar om, resa, uppleva och lära sig. Jag har blivit väldigt intresserad av språk nu, och försöker lära mig så mycket jag kan! Utmaningar är det som gör dig starkare!

Ni som känner mig vet att jag är en planerare. Jag vet redan det mesta vad jag vill se och göra på min resa, anser att det är en fördel. De andra visste inte så mycket och följde glatt med mig på mina tours jag hade bokat. Vilket var både skönt med tanke på språksvårigheterna och roligt med sällskap!

Lämna en kommentar